Curatarea urechilor pisicii Sphynx

De ce trebuie sa curat urechile pisicii Sphynx ?
Pisicile Sphynx au mai multa ceara in urechi decat majoritatea pisicilor deoarece nu au deloc sau aproape deloc par in urechi, deci murdaria, pielea uleioasa si ceara se acumuleaza frecvent. Ceara si murdaria care se formeaza au de obicei o culoare maronie spre negru.

Urechile pisicilor Sphynx trebuie curatate in fiecare saptamana, de obicei inainte de baie.

Cum curat urechile pisicilor Sphynx si ce trebuie sa folosesc?
Medoda pe care o folosim pentru curatarea urechilor pisicilor Sphynx consta in aplicarea unei solutii de curatare speciale (Epi-otic) pe o bucatica de bumbac. Apoi pozitionam bucatica de bumbac ce are forma rotunda  in ureche, apoi masam baza urechii astfel incat sa se curete murdaria, ceara si uleiul, iar ulterior o scoateam. La final, utilizam o bucata noua de bumbac cu forma rotunda pentru a putea scoate ce a mai ramas in ureche: murdarie sau solutie de curatat.

Daca inca  vezi ca exista mizerie sau ceara in ureche, poti utiliza ceva mai ascutit dar cu mare grija pentru a le curata, insa trebuie sa acorzi mare atentie si sa nu te apropii prea mult de interiorul urechii sau canalul ei. Aici vei gasi un video care a fost creat pentru a te ajuta sa inveti sa cureti urechile unei pisici Sphynx.

Sursa: sphynxlair.com

  1. Ofelia popovici

    Daca era persana mea ma zgaria si ma musca cum stau minunatiile astea asa???????ce caracterrrrr vreau si euuuuuuu un puiut va rog

Comments are closed.