Taierea gherutelor pisicilor Sphynx

Cat de des ar trebui sa taiem gherutele pisicii Sphynx si cum facem asta?
Va recomandam  sa taiati unghiile pisicilor Sphynx la fiecare 7-10 zile, in functie de cat de mult cresc de la ultima taiere. Noi preferam sa folosim o unghera normala. Obisnuim sa le taiem doar varfurile si de aceea facem asta in fiecare saptamana, inainte de baie.

Pisica Sphynx poate sta relaxata in bratele tale, pe jos sau chiar pe masa. Prinde-i labuta cu o mana si apasa usor pe un deget astfel incat unghia sa se extinda. Fiti atenti la tesutul roz din interiorul labutei.

Fiti atenti la piele atunci cand ii taiati gherutele deoarece doare si provoaca sangerari. Scoateti gheruta din pernite, cat mai departe de deget si taiati cam de la jumatatea distantei dintre varf si piele. Daca pisica devine agitata, este bine sa o mangai si sa o lauzi, deoarece este ca un copil. Daca ii lasi o pauza sau astepti alta zi ca sa termini de taiat gherutele, o vei obisnui asa si va deveni mofturoasa. Deci insista sa termini treaba odata ce te-ai apucat ea !

De ce trebuie sa-i tai gherutele pisicii mele Sphynx ?
Taierea gherutelor pisicii nu este o necesitate, insa cam toata lumea o face pentru a evita sa zgarie mobila sau alte obiecte din casa. Pentru ele este un comportament natural si fac asta pentru a se curata de stratul vechi de unghii. In natura ar folosi copacii pentru acest lucru.

Este recomandat ca gherutele sa fie taiate si atunci cand e timpul de joaca. Astfel eviti ca pisica sa-ti cauzeze involuntar o rana destul de adanca. Atentie in special daca sunt si copii in preajma ei ! Va sugeram sa le taiati gherutele tot atunci cand le faceti baie, o data la 1 sau 2 saptamani.

SFAT:
Foloseste servetele umede pentru copii ca sa cureti partea de sub si intre gherute ale pisicii tale Sphynx. Dupa cum vedeti in video-ul postat, se aduna mizerie de culoare neagra in special in zona de unde ies gherutele atunci cand strangi labuta. Acest video a fost creat pentru a ajuta tinerii stapani ai unor pisici Sphynx, aratandu-le cum se taie gherutele si se curata murdaria.

Sursa: sphynxlair.com